Wij werken voor…

MKB-ondernemers vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Je vindt ze in handel, industrie , persoonlijke en zakelijke dienstverlening. MKB-ondernemers kunnen een eenmanszaak hebben of, soms, wel honderden medewerkers. Zakelijk en privé lopen soms door elkaar heen. Sterk wisselende inkomsten zijn geen uitzondering. Goede, betrouwbare cijfers vergen een perfecte administratie. HVA administreert, controleert en adviseert. O ja én we zijn een goede partner op belastinggebied.

Vennootschappen heb je in soorten en maten. Hoe kies je als als MKB-er of als ZZP-er de juiste ondernemingsvorm? Waar let je op? Hoe zit het met de belastingen of met het pensioen? Is de nieuwe en eenvoudiger ‘flex’-BV wel zo geschikt? Wat zijn de risico’s en voordelen van een VOF (Vennootschap onder Firma). Wij zoeken het voor u uit, wikken en wegen alle belangen.
En houden terdege rekening met de toekomst, úw toekomst!

ZZP-ers kom je in elke branche tegen. Vaak in de techniek, van installateur tot vloerenlegger en klusbedrijf. Oók in de zakelijke dienstverlening, zoals ICT-ers, communicatie-adviseurs en fotografen. Geen ZZP-er is gelijk aan de anderen.
Bij veel ZZP-ers en MKB-ondernemers speelt het thuisfront een belangrijke rol. Vaak werkt de partner mee, bijvoorbeeld in administratie en communicatie. Wij helpen met raad en daad. Zo gaat het vaak aantoonbaar beter.

Stichtingen en Verenigingen zijn er te kust en te keur. Welke rechtsvorm is de meest juiste in uw situatie? Hoe ligt het met de verantwoordelijkheden van bestuurders? Is het risico om persoonlijk aansprakelijk gesteld te kunnen worden te verzekeren? Mag er winst gemaakt worden? Hoe is de fiscale behandeling op korte en lange termijn? Welke rechten en plichten hebben participanten? Gaat ‘de bank’ mee in je plannen? HVA heeft de nodige ervaring met Stichtingen en Verenigingen. Maak er gebruik van, dat scheelt een hoop gedoe!

Naast de zakelijke klanten van HVA zijn ook particuliere relaties welkom. Sommigen zijn al klant sinds de start van HVA in 1989. Bij onze inspanning voor particulieren ligt de nadruk meestal op fiscale aspecten. Neem bijvoorbeeld het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting of aanvraag van de diverse toeslagen. Of het behandelen van erfbelastingzaken. Ook advies over het fiscaal zo goed mogelijk overdragen van vermogen maakt er deel van uit.

ordner